Jubileum 2009


Jubileum 2009

Muziekvereniging Apollo vierde in 2009 haar 90-jarig bestaan met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk jubileumprogramma. Dankzij de inzet van de jubileumcommissie met verschillende subcommissies en alle leden en een voorbereiding van twee jaar is 2009 werkelijk een onvergetelijk jaar geworden!

Herdenking, reünie en receptie

7 maart 2009

Deze zaterdag werd uitgebreid stilgestaan bij het 90-jarig jubileum van Apollo! Een druk bezochte en gezellige dag, waar zelfs de weergoden met ons waren. Maar de dag werd begonnen met een plechtigheid.

Om 11.00 uur werden op de Algemene Begraafplaats in Goor enkele koralen ten gehore gebracht. Na een toespraak door voorzitter Ruben van den Burg werd door onze ereleden een krans gelegd voor alle leden die ons in de loop der jaren zijn ontvallen. De plechtigheid werd afgesloten met een minuut stilte en een koraal.

Vanaf 14.30 uur was er een reünie met aansluitend een receptie waar veel leden en oud leden elkaar terug vonden, zoals een majorettegroep uit de jaren 60! Er werd opnieuw een mooie speech gehouden door voorzitter Ruben van den Burg waarin vele hoogtepunten van Apollo uit deze 90 jaren naar voren werden gehaald. Daaruit bleek wel dat Apollo niet zomaar een muziekvereniging is maar een hele bijzondere! Op deze middag waren er nog meer sprekers om Apollo te feliciteren met het jubileum. Onder andere van de voorzitter van Apollo’s Supportersclub, Gerrit Volkerink. Namens de Supportersclub bood Gerrit een prachtig cadeau aan: twee grote verrijdbare rekken met concertlessenaars.

Het was een zeer geslaagde middag die muzikaal werd omlijst door de Dixieland Band van Apollo.

Klik hier voor de foto’s van de herdenking.
Ook zijn er beelden van de reünie en receptie. Klik hier voor de foto’s en hier voor het filmpje.

Jeugdweekend

20 t/m 22 maart 2009

Ondanks haar 90 jaar is Apollo een jonge vereniging; een vereniging die niet zonder haar jeugdleden kan!

Op vrijdagavond ging de jongste jeugd tot 16 jaar met ouders en begeleiding richting Kampeerboerderij de Zuurberg in Holten waar hen een fantastisch weekend te wachten stond. Diezelfde avond werd een Bonte Avond en een Sokkenwedstrijd  georganiseerd. Natuurlijk bleven de kussengevechten ook niet uit op de slaapzaal waar het uiteindelijk tegen vijf uur in de morgen toch nog rustig werd …

Zaterdag zat het weer helemaal mee zodat Rob Eeftink met de workshop Djembé naar buiten kon. De workshop streetdance door Jo-Ann Veltkamp werd binnen gehouden. Op zaterdagavond was er een heuse spooktocht in het bos waar kettingzagen en het gegil niet van de lucht was. Spannend of eng, het maakt niet uit; het was een geweldige tocht.

Aan alles komt een einde, ook aan dit superweekend waar iedereen zich heeft vermaakt. Op zondagmorgen werden de kinderen weer door hun ouders opgehaald om vervolgens thuis een lekkere douche of een warm bad te nemen want dat was wel nodig, om vervolgens de rest van de dag verder te slapen op de bank …

Klik hier voor de foto’s.

Swingen bij De Pot

22 maart 2009

Het is ondertussen een gewoonte geworden dat Apollo’s Dixielandband in maart een openbaar optreden verzorgt voor iedereen die van deze muziekstijl, vroege jazz, houdt. Maar liefst voor de dertiende keer heeft dit evenement plaats gevonden want ook in het jubileumjaar van Apollo willen we zeker niet van de traditie afwijken.

Ofschoon de band niet een speciaal jubileumprogramma bracht, was een aantal nieuwe “oude nummers” ingestudeerd. Oude nummers, die door trombonist Jan Nossin voor de band zijn gearrangeerd.

Het was weer een gezellige, muzikale middag op de deel van Herberg “De Pot” in Markelo.

BigBand Festival

13 april 2009

“Goor, daar zit muziek in!” Dat was het thema voor het lentefeest op Tweede Paasdag 2009.
En óf er muziek in zat! Op drie grote podia, verspreid door het centrum van Goor hebben twaalf verschillende BigBands uit Nederland en Duitsland hun muzikaliteit laten horen. Bij vier café’s waren er bovendien dixieland en jazz- en bluesbands. Het prachtige weer zorgde er mede voor dat er heel veel mensen kwamen luisteren. De jury is blij met het niveau van de optredens. “De passie straalt er vanaf. Dat is wat je wil voor het publiek” De 1e prijs is gegaan naar: BigBand Exposure uit Enschede.
Deze dag was een enorm succes en krijgt zeker een vervolg!

Klik op de afzonderlijke foto’s hieronder voor de complete foto-albums.

Mijn afbeeldingen Collages Collages13

 

Deelname Nederlandse Kampioenschappen

25 april 2009

Niet als jubileumactiviteit gepland maar wel bijzonder was de deelname door de Drum- en Showfanfare aan het Nederlands Kampioenschap in De Lutte. Vanwege het hoogst behaalde aantal punten bij concoursdeelname in 2008 mocht de Drum- en Showfanfare op 25 april 2009 strijden om de titel Nederlands Kampioen in de derde divisie marcherend.

Ondanks alle inspanningen door de leden en de instructeurs is Apollo’s Drum- en Showfanfare er helaas niet in geslaagd de titel op haar naam te zetten. De concurrentie bleek te groot. De jury beoordeelde het optreden van de Drum- en Showfanfare met 80.89 punten. Bij een regulier concours goed voor een 1e prijs. Nu ging het echter alleen om het  beste korps; de Nederlands Kampioen.

Dirigent Franz Saalmann nam met twee muziekverenigingen deel aan deze Kampioenswedstrijden. Met zijn korps Enschede Oost werd hij wel Nederlands Kampioen in de derde divisie concerterend. Wij feliciteren Franz en Enschede Oost van harte met deze nationale titel.

Klik hier voor de foto’s.

Noaberconcert

25 april 2009

Een aantal jaren geleden is het “Noaberconcert” weer nieuw leven ingeblazen. Oorspronkelijk betrof het een samenwerking tussen de muziekverenigingen uit Diepenheim, Markelo en Goor. Na de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2001 is het gezelschap uitgebreid met de muziekverenigingen uit Hengevelde en Delden.
Apollo had de eer om in haar jubileumjaar het Noaberconcert te mogen organiseren.

Amicitia uit Delden, Amuzant uit Hengevelde, de Harmonie uit Diepenheim, de Fanfare uit Markelo en Apollo uit Goor zorgden voor een aantrekkelijk en gevarieerd programma.

Apollo´s Ruimtereis

5 juni 2009

Honderd muzikanten, een megabeeldscherm met filmbeelden, licht en rookeffecten, overal was aan gedacht, en niet geheel onbelangrijk … zelfs het weer zat mee. Alle ingrediënten om er een prachtige avond van te maken.

En het is gelukt! Goor mag trots zijn op Apollo! Het werd een geweldige show in samenwerking met de NVR (Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart) uit Delft omdat het veertig jaar geleden is dat de eerste man op de maan is geland.
Het was de Oad die het gratis busvervoer naar Markelo’s openluchttheater De Kösterskoele regelde. Eenmaal in de bus werd menigeen verrast door de Stormtroopers uit Star Wars die het publiek begeleidden naar de Kösterskoele. Het populaire repertoire dat ten gehore werd gebracht had alles te maken met Apollo in combinatie met de ruimtevaart, van Star Wars tot filmmuziek van Apollo 13.

Een pracht van een show die nog lang in ieders herinnering zal blijven.

Klik hier voor de foto’s  en hier voor een filmimpressie

Jubileumtaptoe

19 september 2009

Twee en een half jaar van voorbereiding ging er aan vooraf. Maanden lang oefenen… Menig hobby werd op een lager pitje gezet, maar het resultaat mocht er zijn. Het publiek werd een spetterende avond voorgeschoteld op het Schoolfeestplein. Vooraf werd een Streetparade gehouden zodat het publiek kennis kon maken met de verschillende korpsen.

Na een voorprogramma verzorgd door het Arnhems Trompetter Korps (ATK) werd de avond geopend met een openingskoraal door drie trompettisten van Apollo vanaf het dak van VEC De Reggehof.
De deelnemende korpsen: EVC Enschede, ATK Arnhem, Concord PipeBand Hengelo, Advendo Sneek en onze eigen Drum & Showfanfare vermaakten ieder op hun eigen wijze het publiek. Ook waren de Trampoleurs van GV Excelsior aanwezig die een leuke act brachten.
De avond werd waardig afgesloten met het taptoesignaal en een gezamenlijk Wilhelmus door de deelnemende korpsen.

Het was een prachtige dag, mooi weer en een groot enthousiast publiek! Dit was een geweldige afsluiting van de openbare jubileumactiviteiten van het jarige Apollo.

Klik hier voor de foto’s van de streetparade en hier voor de foto’s van de taptoe.
Voor korte video-impressies van de vijf deelnemers klik hier.

Jubileumreis Luxemburg

9 t/m 11 oktober 2009

Een gezelschap van maar liefst 105 Apollo-muzikanten en aanhang vertrok op vrijdag 9 oktober met twee OAD-touringcars voor een driedaagse reis naar Luxemburg.

De eerste avond in het hotel stond in het teken van “Apollo’s Got Talent”. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan om er iets leuks van te maken en dat is zeker gelukt! Het Apollo gevoel was er, precies de bedoeling van deze avond. Voor jong en oud was het lachen, een feest dat tot in de vroege uurtjes door ging.
Op zaterdag 10 oktober waren er drie optredens in Luxemburg-Stad. Toevallig dat op deze avond een voetbalwedstrijd zou worden gespeeld tussen Luxemburg en Zwitserland. De Drum- en Showfanfare verzorgde een rondgang waar duizenden Zwitserse voetbalfans achter Apollo aan liepen. Op de Place d’Armes verzorgde het Harmonieorkest een concert van een uur. The Apollo’s BigBand heeft de middag afgesloten met een spetterend optreden.
Zondagavond kwam het gezelschap weer in Goor aan waar het weekend afgesloten werd bij de Bebsel.

Iedereen heeft een fantastisch weekend gehad, een zeer geslaagde Apollo reis die nog lang in ieders geheugen zal blijven.

Klik hier voor de foto’s.