Prijzenpot


1e Prijs mét lof voor Harmonieorkest – 9 december 2018

Op zondag 9 december nam het Harmonieorkest van Muziekvereniging Apollo uit Goor met groot succes deel aan het Concertconcours 2018 in het Muziekcentrum in Enschede , wat georganiseerd werd door de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen.

Het orkest van Apollo kwam uit in de 1e divisie  en behaalde met de uitvoering van een inspeelwerk en twee concertstukken een gemiddelde van maar liefs 90,7 punten.

Daarmee behaalden de enthousiaste muzikanten, onder leiding van dirigent Carl Wittrock, een eerste prijs met lof! De jury was buitengewoon onder de indruk van de uitvoering van het door Eric Whitacre gecomponeerde stuk ‘Ghost Train’.

Juichend en door supporters opgewacht, arriveerde Apollo gisteravond bij De Reggehof alwaar het feest los barstte.

Deze Goorse victorie is een prachtige opmaat voor het komend 100-jarig jubileum wat in 2019 bol staat van muzikale evenementen.

Meer fotos: Door Harold Snippert

Geluidsfragment “Voor de muziek uit” vanaf minuut: 22:20

Bekijk hier de video’s:

1 Rushmore – Alfred Reed (inspeelwerk)

2 Ghost Train – Eric Whitacre

3 Armenian Dances Alfred Reed

2e Prijs voor Harmonieorkest – 17 november 2014

concours websiteOp zondag 16 november jl. nam het Harmonieorkest deel aan het “Landgoedhotel de Wilmersberg Concertconcours” in het Muziekcentrum te Enschede.
Het orkest speelde de volgende werken o.l.v. dirigent Carl Wittrock: A Heroic Symphony van Trachsel T. En Tulsa van Gillis D. Er was een groot applaus voor Apollo en zelf waren we tevreden over het gespeelde werk.
Dat de jury er blijkbaar “anders” naar geluisterde, bleek wel aan het behaalde punten resultaat: 78.17. Net niet genoeg voor een 1e prijs. Voor het publiek en het orkest was dit dan ook een flinke tegenvaller.
Als laatste kon het publiek genieten van het door Carl geschreven stuk: “Van Oranje” en werd het concours afgesloten door het Wilhelmus gespeeld door jawel, ons eigen…Apollo! Eenmaal terug in Goor was er gezelligheid tijdens de afterparty na het concours 2014 en richten we ons vizier weer op de toekomst!

 1e Prijs voor Majorettes! – 16 maart 2014

52e15eeed8f06_flyer majorettes 2014 jpgDe majorettes hebben op zaterdag 15 maart de eerste prijs behaald tijdens een twirlwedstrijd in Wijchen, die georganiseerd werd door de Nederlandse twirlsportbond. De zes enthousiaste Apollodames deden mee in de categorie freestyle senior level b en presenteerde een spetterende show op de muziek van medley van Abba. De combinatie van dans, batontechnieken en de artistic expresion werd door de jury beoordeeld met een score van 9,5.

 1e Prijs voor Drum- en Showfanfare – 5 oktober 2013

Geweldige eerste prijs voor Drum- en Showfanfare Apollo Goor

IMG_9557Zaterdag 5 oktober 2013 behaalde de Drum- en Showfanfare van Muziekvereniging Apollo Goor een geweldige eerste prijs op het KNFM-concours in Enschede en wist zich hiermee te handhaven in de tweede divisie.

Met maar liefst 45 muzikanten presenteerde de Drum- en Showfanfare twee nummers aan de jury. De tango Milonga van Rob Balfoort werd concerterend gespeeld en A sign of friendship van componist Ruud Böhmer is marcherend uitgevoerd. Voor de beide werken werd een gemiddelde van 84,03 punten gegeven. Een fantastische prestatie, mede gelet op de vrij korte voorbereidingstijd.

Vanaf volgende week wordt al weer gestart met een volgend project; het instuderen van een nieuwe show zodat volgend jaar weer aan taptoe’s deelgenomen kan worden.

 1e Prijs met promotie! – 4 november 2012

Topprestatie Apollo’s Reggestad Muzikanten leidt naar Topklasse

reggestadIn het Groningse Muntendam namen de Reggestad Muzikanten van Apollo zondag 4 november deel aan het concours voor blaaskapellen. De vele maanden van voorbereidingen onder leiding van Jos Evers zijn door een driekoppige jury beloond met maar liefst 90,61 punten. Een score die ruim voldoende is voor de felbegeerde promotie naar de Topklasse, het hoogst bereikbare niveau voor blaaskapellen.

Het orkest bracht vol overgave de polka “Auf der Pfingstwiese”, de mars “Regiomontanus” en het vrije keuzenummer de polka “Ein Egerländer Traum” ten gehore. Menig toeschouwer had kippenvel bij het uitgevoerde programma en ook de jury was zeer onder de indruk. De jury beoordeelde hen in tien verschillende rubrieken, o.a. zuiverheid, samenspel, balans en techniek. Voor de drie werken werd in alle tien de rubrieken niet lager dan een 9 gescoord. Lovende woorden waren er over het niveau en de potentie van de kapel. “Een aangename kapel om naar te luisteren”, aldus één van de juryleden.

De promotie naar de Topklasse met zeer overtuigende cijfers is een geweldige beloning voor een enorme inzet van dirigent en muzikanten. Tezamen met de meegereisde supporters werd de sporthal in Muntendam compleet op z’n kop gezet.

Door een enthousiaste en gedreven groep muzikanten is in het hoge noorden een geweldig visitekaartje voor muzikaal Goor afgegeven.

1e Prijs voor Majorettes! – 20 mei 2012

20-05-2012 613De majorettes van Apollo hebben op 20 mei jl. met 62 punten een eerste prijs behaald in Losser tijdens de KNFM/NBTA majorette- en twirlwedstrijden. Het 6 – koppige team kwam uit in de de sectie A junioren onder leiding van instructrice Diana Leferink. Er is een routine ingestudeerd op muziek uit de musical Fame.
Een mooie opsteker voor deze dames! Van Harte Proficiat met jullie behaalde prijs!

 

 Nederlands Kampioen! – 23 april 2012

AP DF NK WEBSITE 2012Met maar liefst 87,56 punten behaalde de slagwerkgroep van Muziekvereniging Apollo gisteren het Nederlands Kampioenschap in de derde divisie, sectie slagwerkkorpsen. Het NK Mars-Concert van de KNFM en VNM werd zaterdag 21 april 2012 gehouden in het Limburgse Nederweert.

Onder leiding van instructeur Jan Thravalos en tamboer-maître Mathijn Bomans werd een mooie presentatie gegeven. Een kritische maar deskundige jury beoordeelde de mars- en muzikale vaardigheden van de zestien slagwerkers. Een beoordeling die leidde tot de nationale titel in de derde divisie, sectie slagwerkkorpsen.

Voorzitter Ruben van den Burg: “Een geweldig resultaat: Nederlands Kampioen! Het bestuur van Apollo is bijzonder trots op de slagwerkgroep en instructeur Jan Thravalos.”
Tijdens het NK droeg de slagwerkgroep van Apollo de nieuwe draagbeugels. De aanschaf van twaalf nieuwe Majestic-beugels voor de snare-drums is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit het Schoolfeestfonds.

1e Prijs met promotie! – 8 oktober 2011

Apollo’s slagwerkgroep, onderdeel van de Drum- en Showfanfare, heeft vandaag tijdens het KNFM DF slawerk 11concours in de Diekmanhal in Enschede een klinkend resultaat behaald met een zeer verdiende eerste prijs. De 15 muzikanten onder leiding van instructeur Jan Thravalos en tamboermaitre Mathijn Bomans presenteerden op geweldige wijze de nummers Concert Piece van K. Nijsse en Close-Up van J. Zinzen. Tijdens dat laatste nummer werd tevens de marsvaardigheid van de groep beoordeeld.

Een deskundige jury waardeerde de beide werken met een fantastische score van 85,87 punten. Een resultaat dat beloond werd met een 1e prijs én promotie naar de tweede divisie. De meeste indruk werd gemaakt met het marcherende werk.

Een Klinkend resultaat! – 21 november 2010

concours websiteHet harmonieorkest heeft op zondag 21 november 2010 tijdens het KNFM concours in het Muziekcentrum in Enschede een 1e prijs behaald. Het harmonieorkest o.l.v. Carl Wittrock komt al jaren uit in de eerste divisie. Met prachtige vertolkingen van Festmusik der Stadt Wien van Richard Strauss als inspeelwerk, Blue Horizonsvan Franco Cesarini en het verplichte nummer Sidus van Thomas Doss werd een staande ovatie geoogst vanuit de zaal. De jury beloonde de werken met een fantastische score van 85,17 punten. Een resultaat dat beloond werd met een rood, wit, blauwe wimpel die Apollo in het vervolg aan haar vaandel mag voeren.
Apollo komt uit in de eerste divisie voor harmonieorkesten. Normaal gesproken is het behaalde puntenaantal goed voor een promotie naar een hogere klasse, maar promotie vanuit de eerste divisie is in principe niet mogelijk.
In de afgelopen 19 jaar is niet meer zo’n hoog aantal punten aan Apollo toegekend. Voor Carl Wittrock betekende het zijn beste resultaat dat hij sinds 1993 heeft behaald met Apollo.

Omdat Apollo vrij vroeg op de middag moest spelen werd de uitslag met spanning afgewacht in zalencentrum De Bebsel in Goor. Dirigent en bestuur werden met luid gejuich en het Goors Victorie onthaald.

 Festival Vroomshoop – 12 juni 2010

12 juni 2010 taptoe websiteVorig jaar september was het “Soultime” voor de Drum- en Showfanfare. Ter ere van het 90-jarig bestaan werd tijdens de jubileumtaptoe deze geheel nieuwe show gepresenteerd aan het Goorse publiek.
Zaterdag 12 juni 2010 was het opnieuw “Soultime” voor de vereniging. Tijdens het Show-, Mars- en Perscussiefestival in Vroomshoop presenteerde de Drum- en Showfanfare haar show aan een vakkundige jury. Met een aantal verbeterpunten en een paar mooie complimenten beloonde de jury de prestaties met een 7.7 en een prachtige 1e prijs. Een mooie opsteker voor de club, die zeker van plan is de show ook elders in het land te presenteren.

Apollo’s slagwerkgroep onder leding van Jan Thravalos liet tijdens datzelfde festival haar ritmische klanken beoordelen door de jury. Het nummer “Latin Impressions” kreeg 80 punten, goed voor een gedeelde eerste prijs.

De vereniging is trot op de prestaties van de Drum- en Showfanfare, die zich de afgelopen tijd goed ontwikkeld heeft en zich steeds meer zal laten zien als showorkest. Het harmonieorkest daarentegen zal zich gaan specialiseren tot concertorkest. Dit betekent dan ook dat het harmonieorkest van Apollo voor het laatst tijdens de Schoolfeestoptocht op zondag 27 juni 2010 op straat te zien zal zijn. Vanaf dat moment neemt de Drum- en Showfanfare alle straatoptredens voor haar rekening.