Dirigenten e.a.


Hieronder korte biografieën van onze dirigenten, instructeurs en tambourmaitre.

Harmonieorkest:

Carl Wittrock, dirigent

Carl WittrockCarl Wittrock werd in 1966 te Goor (Overijssel) geboren. Zijn succesvolle muzikale carrière begon hij op de muziekschool van Goor waar hij viool en klarinet studeerde. Hij vervolgde de opleiding aan het conservatorium in Enschede waar hij afstudeerde in de vakken Schoolmuziek (1990), Orkestdirectie DM (1991) en Orkestdirectie UM (1993) bij Tajiro Iimori. Na deze opleiding volgde hij nationale- en internationale dirigentencursussen o.m. bij Jan Cober, Eugene Corporon, Arie van Beek en Gert Buitenhuis. Sinds 1984 dirigeert hij diverse orkesten en daarnaast is hij muziekdocent aan de Scholengemeenschap Twickel in Hengelo.

Vanaf 1985 ontstaan de eerste composities voor harmonieorkest. Met Antarctica uit 1989 werd de interesse gewekt van de muziekuitgeverijen en titels als Lord Tullamore, The legend of Flathead Lake en Trimbeka vonden hun weg naar talrijke orkesten in binnen- en buitenland. De compositie over Tignale, leverde hem zelfs een ereburgerschap op van die plaats gelegen aan het Italiaanse Gardameer. Speciaal voor schooljeugd en harmonie schreef Carl de populaire stukken Wieger wordt wakker en Wieger wil weg.

Op dit moment is Carl Wittrock dirigent van muziekvereniging Apollo Goor en het Twents Jeugd Symfonieorkest die stuk voor stuk goede resultaten hebben laten zien in de afgelopen tijd. Zijn composities worden exclusief uitgegeven bij Gobelin Music Publications.

Drum- en Showfanfare:

Marty van Seijen, instructeur

Marty van Seijen, (25-02-1975) is al tijdens zijn 4e levensjaar in aanraking gekomen met muziek. Kort daarna begon hij zijn eerste lessen in het verenigingsleven, waar hij in zijn jeugd orkestslagwerker werd. Naast het harmonieorkest is Marty veelvuldig in aanraking gekomen met diverse bandjes  o.a. als drummer en gitarist.

Tijdens zijn studie Slagwerk Klassiek aan conservatorium te Enschede, heeft Marty bijvak Trombone gevolgd bij o.a. Dick Bolt en Jeroen Rol. Marty is in deze periode zeer actief geweest als slagwerker en trombonist. In 2000 heeft Marty zijn studie met succes afgerond.

Naast het leven in het orkestencircuit is Marty zeer actief geweest als commercieel basgitarist. Hij heeft artiesten zoals Maywood en Harry Slinger mogen begeleiden. Voor Harry Slinger heeft hij daarnaast diverse arrangementen geschreven.

In 2003 is Marty als dirigent begonnen bij Showband Viebergo te Enschede. Tegenwoordig is Marty verbonden als dirigent/ exercitie-instructeur bij verschillende verenigingen in en om Enschede en Duitsland. Daarnaast is Marty drummer bij Top-100 band Ransom en docent Muziek en Kunst in het voortgezet onderwijs

Als componist/arrangeur heeft Marty diverse composities voor diverse bezetting op zijn naam staan, waarvan er enkele op o.a. concoursen zijn uitgevoerd.

Mathijn Bomans, tambourmaitre

Mathijn BomansIn 1988 werd Mathijn Bomans (1978) lid van Apollo. Hij volgde trompetlessen en in 1990 behaalde hij daarvoor zijn A-diploma. Zijn grootste wens echter was om tamboer te worden, dus maakte hij na het behalen van zijn A-diploma de overstap. Twee jaar later was hij ook in het bezit van zijn A-diploma voor tamboers. Het moment ook om binnen de Drumfanfare de overstap van trompet naar de slagwerkgroep te maken. In 1995 behaalde Mathijn ook zijn B-diploma voor slagwerk.
In 2004 kwam de functie van tambourmaitre vacant. Mathijn was graag bereid die functie op zich te nemen en trad zo in de voetsporen van zijn vader. Na het volgen van de cursus Tambourmaitre behaalde hij in maart 2005 hiervoor zijn diploma. Ondertussen en tot op de dag van vandaag vervult Mathijn zijn functie met veel plezier en succes. Sinds 2005 maakt Mathijn tevens deel uit van het Algemeen Bestuur en een aantal commissies binnen muziekvereniging Apollo.

Reggestad Muzikanten:

Jos Evers, dirigent

Jos EversJos Evers (1958, te Oldenzaal) groeide op in een gezin met 4 kinderen in Denekamp, Overijssel. Zijn vader nam hem als 7-jarige mee naar de signaalhoornles van muziekvereniging De Eendracht in Denekamp, destijds nog een fanfare maar inmiddels een harmonie. Deze lessen werden door zijn vader gegeven. Via de muziekschool heeft Jos alle 4 diploma’s op de trompet behaald. In deze tijd zijn ook de Dinkelländer Muzikanten opgericht, een gerenommeerd orkest in het oosten van het land waar hij ruim 20 jaar deel van uit heeft gemaakt, muzikaal maar ook bestuurlijk actief als secretaris en voorzitter. Hier ontstond ook de liefde voor de Egerländer- en Oberkrainer muziek. Na de Havo ging Jos naar de stichting opleiding leraren te Utrecht, en studeerde af als docent Duits en Engels. Daarnaast behaalde hij in 1985 zijn muziekakte aan het Dr. Gehrelsinstituut in Zwolle waardoor hij breder inzetbaar was. Hij heeft 7 jaren achtereen de muzieklessen verzorgd aan het toenmalige Thomas Ainsworth College in Goor. Na 20 jaar gespeeld te hebben bij de Dinkelländer Muzikanten op flügelhorn en later de bariton, basgitaar en zang verzorgde in de Oberkrainergroep Die Wendelsteiner en de DLM Showband, heeft hij de overstap naar Muziekvereniging Apollo gemaakt. Hij werd gevraagd dirigent te worden van de Reggestad Muzikanten in 1997. Zelf wilde hij actief muziek blijven maken en meldde zich aan als lid van het harmonieorkest van Apollo in datzelfde jaar.

The Apollo BigBand:

Bert Fransen, dirigent

Bert FransenTrompettist, bandleider en dirigent Bert Fransen werd in 1961 geboren in Holten, vertrok op z’n achttiende naar Arnhem en studeerde daar trompet, schoolmuziek en HaFa-directie aan het conservatorium. In Hilversum studeerde hij jazztrompet.

Bert treedt als trompettist in kleine bezetting op met “4You”, en in het “Millennium Jazz Orchestra”, waarmee hij maandelijks nationale en internationale artiesten begeleidt. Met dit orkest maakte hij diverse reizen en CD’s.

Behalve trompettist is Bert  trompetdocent aan de muziekschool Hengelo, dirigent van harmonieorkest “Armonia” in Hengelo, en bandleider van vier Big Bands. “Met de The Apollo Big Band gaan we de komende jaren uitdagende projecten en concerten uitvoeren. De band en ik hebben er zin in”.