55 jaar Reggestad Muzikanten!


SFEERVOL JUBILEUMSCONCERT REGGESTAD MUZIKANTEN EN REGGETALER SPATZEN 21 APRIL

Op zaterdag 21 april spelen de Reggestad Muzikanten en de Orginal Reggetaler Spatzen tijdens hun jubileumsconcert in de Reggehof. Beide formaties maken deel uit van de Muziekvereniging Apollo uit Goor. De kapel ‘De Reggestad Muzikanten’ bestaat 55 jaar terwijl de Oberkrainergroep alweer 20 jaar bestaat. U kunt die avond genieten van Böhmische blaasmuziek en van de Sloveense Oberkrainer muziek ‘van de bovenste plank’, zou Geert Sprick zeggen als hij zijn radioprogramma ‘Even Uitblazen’ presenteert bij RTV Oost.

De Egerländerkapel bestaat uit 20 enthousiaste muzikanten, waarvan de meesten deel uitmaken van de Muziekvereniging Apollo. Enkele muzikanten spelen al vanaf de oprichting in deze kapel, die sinds 1997 onder leiding staat van Jos Evers. Van de “Boertjes van Buut’n”- stijl via het Sterkapel feestrepertoire naar het originele Egerländerrepertoire, die de Reggestad Muzikanten de laatste jaren speelt. De kapel komt uit in de hoogste amateurklasse in de Egerländer Blaasmuziek, de Topklasse. Ook dit jaar kunt u genieten van pittige marsen, vrolijke polka’s en meedeinende walsen. Bovendien zullen enkele leden van de kapel soleren in titels als: de Bayrische Polka, Basst’scho en Gloria.

De Oberkrainerformatie, die Orginal Reggetaler Spatzen, speelt voornamelijk het Oberkrainer repertoire. Hun grote voorbeeld in deze muziekstijl is Slavko Avsenik met zijn Oberkrainer uit Slovenië. De Goorse Oberkrainergroep staat sinds een aantal jaren onder leiding van Horst Hermann, tevens leider en accordeonist bij zijn eigen groep “Die Neuen Oberkrainer”. Deze avond kunt u genieten van originele Oberkrainermuziek met meerstemmige zang.

Kortom, u mag deze sfeervolle avond niet missen en zeker niet als u liefhebber bent van blaasmuziek en de Egerländer- en Oberkrainermuziek een warm hart toedraagt. De kapel en de Oberkrainergroep gaan u absoluut vermaken. Ook voor een vrolijke noot is gezorgd in de persoon van Arie Haanepen, die u door de avond leidt.

De zaal is open om 19:30 uur. Aanvang van het concert is 20.00 uur. De entree bedraagt € 10,=.

Kaarten zijn te bestellen via www.reggehof.nl


<< Nieuws