Groot feest in Marburg


Apollo zorgt voor groot feest in Duitsland

Eén keer in de vijf jaar organiseert Muziekvereniging Apollo voor haar leden een reis naar een van onze buurlanden, waarvoor de leden zelf sparen. Een kleine honderd Apollo-muzikanten vertrok vrijdag 9 oktober met twee OAD-touringcars voor een driedaagse reis naar Duitsland.
Tal van gezellige activiteiten stonden op het program, waaronder twee optredens in de universiteitsstad Marburg op zaterdag 10 oktober.

Tijdens de jaarlijkse Elizabethmarkt in de Altstadt van Marburg, schalde de vrolijke marsmuziek van Apollo’s Drum- en Showfanfare door de sfeervolle straatjes met prachtige vakwerkhuizen. De vele bezoekers maakten, zichtbaar blij verrast, ruim baan voor de Goorse muzikanten, voor wie het marcheren op de ongelijke keibestrating én de hoogteverschillen in de smalle straatjes een ware uitdaging waren. Dat het publiek het optreden zeer waardeerde, bleek telkens weer uit het grote applaus en de vele positieve reacties.

Aan het eind van de middag was het de beurt van het Harmonieorkest van Apollo. Gezeten voor het historische raadhuis van Marburg speelde het orkest, ondanks de kou, met groot enthousiasme een tiental muziekstukken uit het repertoire van het Schoolfeestfamiliefestijn van 2015. Bezoekers van de Elizabethmarkt stroomden in groten getale toe om de muzikanten van Apollo te horen. Spontaan klapte de Duitse menigte mee met het sluitstuk van het optreden: Het Goors Victorie.
Apollo’s Drum- en Showfanfare én het Harmonieorkest zorgden voor groot feest in het Marburgse stadshart.

Muziekvereniging Apollo kijkt tevreden en met veel plezier terug op een in alle opzichten geslaagde reis.

Klik HIER voor de foto’s Filmpje Drum- en Showfanfare Filmpje Orkest

 


<< Nieuws