80 jaar lid!


DE HEER WIM LEETINK 80 JAAR LID VAN MUZIEKVERENIGING APOLLO

80 jaar lid zijn van Muziekvereniging Apollo, is dat mogelijk? Ja zeker, op 1 december j.l. vierden bestuur en leden van Apollo dat de heer Leetink 80 jaar geleden lid werd van de Goorse muziekvereniging.  Een bijzondere gebeurtenis voor de heer Leetink én  natuurlijk ook voor Apollo, die in haar 97-jarig bestaan niet vaak meemaakte dat iemand 80 jaar lid was.

De heer Leetink werd hartelijk ontvangen in de grote zaal van De Reggehof in Goor, waarbij de Drum- en Showfanfare van de Muziekvereniging een aantal prachtige muziekstukken ten gehore bracht.

Mooie woorden werden gesproken door  Ruben van den Burg, voorzitter van Apollo en Jack Stolp, voorzitter van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen. Uit handen van beiden ontving de heer Leetink een prachtige erespeld. Sinterklaas en zijn Pieten trakteerden de heer Leetink op chocoladeletters in de vorm van ‘Wim 80 jaar Apollo’.

De heer Leetink, geboren op 9 december 1928, kreeg 3 dagen na zijn achtste verjaardag  zijn eerste muziekles bij Apollo op de kleine trom. Daarna volgde de klarinet, de baritonsaxofoon, de tenorsaxofoon en de bariton, die de heer Leetink allen met verve bespeelde.

Naast muziek maken heeft de heer Leetink 35 jaar een bestuursfunctie bekleed binnen de muziekvereniging, 10 jaar de blazers van de drumfanfare geleid en vanaf 1960 de muziekbibliotheek beheerd. Tevens gaf de heer Leetink 45 jaar belangeloos muziekles.

De heer Leetink was én is nog steeds van onschatbare waarde voor Muziekvereniging Apollo. Zijn band met Apollo blijkt tegenwoordig ook uit het feit dat de heer Leetink, sinds hij geen spelend lid meer is, trouw elke maandag aanwezig is bij de repetities van het Harmonieorkest. Bestuur en leden van Apollo hopen nog lang van de betrokkenheid en expertise van de heer Leetink te mogen genieten.

foto’s

IMG_6184 IMG_6229

 

 

 


<< Nieuws