Apollo maakt indruk met jubileumshow


Het was een fantastische afsluiting van 100 jaar Apollo op zaterdagavond 14 december in sporthal De Mossendam.  Er werd een prachtige show gepresenteerd door het Harmonieorkest onder leiding van dirigent Carl Wittrock en onder algehele regie van Wilko Wissink. Een unieke voorstelling in een uitverkochte zaal waar we met veel plezier op terug kijken.

De muziek werd met beelden op een mega groot scherm ondersteund wat bijzondere effecten opleverde. Ook traden tal van muzikanten op waaronder zangeres Karin Hertsenberg, Ellen Eeftink, Ramon Freriksen, The Highland Valley Pipes & Drums en onze eigen Drum en Showfanfare.

Een van de hoogtepunten was een uitvoering van het Goorse volkslied dat speciaal voor deze gelegenheid is gearrangeerd door Carl Wittrock. Zonder meer een van de hoogtepunten in de honderdjarige geschiedenis van Apollo. Twee rappende jeugdleden legden hierbij de verbinding tussen de afgelopen eeuw en de nieuwe eeuw.

Prachtige muziek van bijvoorbeeld Ennio Moricone waarbij op de achtergrond beelden van de film ‘Het gebeurde in het westen’ beeldvullend te zien varen. Solisten waren niet alleen voor op het podium maar ook door een spotlight op het doek en zag en hoorde je op grote hoogte (door een steiger achter het doek) Karin Hertsenberg zingen of klarinettisten met de klarinettenpolka.

Deze keer geen live presentator maar verhalenvertelster Hilke ten Duis. Zij presenteerde (eerder opgenomen)  vanaf het doek op haar eigen enthousiasmerende wijze. Ontroerend was het moment dat ze met de inmiddels overleden eerste dirigent van Apollo sprak. De krakende oude radiofragmenten waren prachtig gemonteerd waardoor het leek of het echt was. Carl Wittrock van het podium gaat en op het doek verschijnt.  Hilke praat dan met hem over de slechts drie dirigenten die Apollo had in 100 jaar, waarna Carl op het scherm het dirigentenstokje aanbiedt aan zijn voorganger de heer Henny Fransen. De heer Fransen is niet op het scherm maar stapt live op de dirigentenbok, doet alsof hij het stokje pakt en dirigeert vervolgens een muziekstuk aan het orkest.

Verder was het optreden van de Steelband (Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers) een heerlijk swingend geheel. Samen met het orkest was het een waar feestje.

Het publiek genoot en na afloop kon men in de sfeervolle kantine nog terecht voor een gezellige After Party die tot in de kleine uurtjes doorging.

Foto’s: Rens Kingma en Laurens Achterkamp


<< Algemeen    << Nieuws