Carl Wittrock wint Cultuurprijs Overijssel 2014


Apollo’s dirigent Carl Wittrock wint de Cultuurpijs Overijssel 2014. Hij versloeg daarmee zangeres Ilse de Lange en museum directeur Ralph Keuning.

De Cultuurprijs Overijssel werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Met deze prijs wil men het mooiste, beste en ontroerendste wat Overijssel te bieden heeft onder de aandacht brengen bij een nog breder publiek. Omdat Nederland het verdient om van het Overijsselse culturele aanbod te genieten.

Commissaris van de Koning en tevens voorzitter van de jury, mevrouw Ank Bijleveld, reikte de prijs uit. Ze roemde dirigent, componist en muziekdocent Carl Wittrock. “Hij is een zeer bescheiden mens. Hij weet als geen ander jonge musici te inspireren en brengt amateurorkesten in Overijssel, maar ook daar buiten tot grote artistieke hoogte.”

De prijs van Wittrock bestond uit een glazen kunstwerk van Karin Wijnand en een zelfportret van schilder Joep Gierveld. Daarnaast onving de winnaar een geldbedrag, wat hij mag besteden aan een zelf te kiezen project.
De prijzen zijn ontstaan uit een samenwerking tussen het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, RTV Oost, de Stentor en De Twentsche Courant Tubantia onder de vlag van uitgaansplatform OverUIT.

Het bestuur, de leden en de vele fans van Apollo zijn bijzonder trots op Carl Wittrock!

carl cultuurprijs 2014


<< Nieuws