Huldiging jubilarissen


Met trots en dankbaarheid huldigde het bestuur van Apollo maar liefst vier jubilarissen tijdens de Algemene Ledenvergadering:

Raymond Waanders (40 jaar lid) begon als 9-jarig jongentje bij Apollo op trompet (geënthousiasmeerd door vader Gerard Waanders, ook een zeer betrokken Apollolid). Raymond speelt in het Harmonieorkest en in de BigBand. Na het conservatorium is hij dirigent geworden van verschillende orkesten in het oosten van het land.

Raymond heeft zijn vrouw leren kennen bij Apollo en inmiddels zijn ook hun drie kinderen lid van onze muziekvereniging. Bijzonder is dat er dus nu drie generaties Waanders in het orkest spelen.

Carl Wittrock (40 jaar lid) begon op klarinet en viool en werd in 1981 lid van Apollo.

Hij studeerde schoolmuziek en orkestdirectie aan het ArtEZ Conservatoriumte Enschede en bespeelt inmiddels vele instrumenten.

Vanaf 1984 is hij dirigent van diverse orkesten (waaronder vanaf 1993 het Harmonieorkest van Apollo) en docent muziek aan de gemeenschapsschool Twickel te Hengelo.

Als componist werkt Carl sinds 1985, waarbij hij vooral voor harmonie- en fanfareorkesten schrijft. Composities van Carl worden ook ver over de landsgrenzen uitgevoerd. Hij is op 28 juni 2014 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Carl heeft echt passie voor Muziekvereniging Apollo, staat het bestuur bij met raad en daad, heeft een luisterend ook voor iedereen en leidt het orkest met humor en ‘is streng maar fair en dat werpt zijn vruchten af’, zoals het bestuur verwoordt.

Albert van den Burg (60 jaar lid) begon op 9-jarige leeftijd bij Apollo op de Es-klarinet vanwege zijn toen nog kleine vingertjes. Later volgden de Alt- en Tenorsaxofoon en tegenwoordig speelt hij Bariton Sax in het orkest. Albert speelt in het Harmonieorkest van Apollo, maar heeft jarenlang in de BigBand gespeeld, waar hij ook medeoprichter van was.

Albert is heel actief geweest op organisatorisch gebied bij Apollo: hij was jarenlang bestuurslid, was actief in de reiscommissie en heeft heel veel werk verricht voor de expositiecommissie tijden het 100-jarig jubileum. Wat een prachtige jubileumboeken heeft hij mede samengesteld. Enorm veel pr-materiaal komt qua ontwerp en drukwerk van Alberts hand en hij verzorgde en sponsorde dit met Burgodruk belangeloos.

Albert werd in 2012 benoemd tot Erelid van Apollo

Henk Hofmeijer (72 jaar lid) begon in 1949 (Henk was toen 10 jaar) op de piccolo bij Apollo, omdat zijn vingertjes nog te klein waren voor de dwarsfluit. Later speelde Henk wel dwarsfluit in het orkest en stapte daar in 1979 over op de Tenor Saxofoon. Bij de Reggestad Muzikanten speelt Henk nog wel bevlogen dwarsfluit en piccolo.

Henk heeft zich bestuurlijk en in jubileumcommissies enorm ingezet voor de vereniging en werd in 2011 benoemt tot Erelid.

De jubilarissen noemen als hoogtepunten van hun lidmaatschap de vele concoursen met  mooie resultaten, prachtige concerten, het optreden in de Ridderzaal tijdens de viering van 200 jaar Koninkrijk, het dirigeren van het Wilhelmus met Apollo in de Rotterdamse Kuip bij de Interland Nederland- Engeland en de muzikale reizen naar diverse buitenlandse plaatsen en Kiev in het bijzonder.

Van harte gefeliciteerd allemaal! Apollo hoopt hen nog heel lang als muzikant en lid te mogen ontmoeten.

 


<< Algemeen    << Nieuws