In Memoriam: Hans de Lat


In memoriam

Stil zijn wij door het overlijden van ons gewaardeerd lid Hans de Lat.

Hans werd op 13-jarige leeftijd lid van onze vereniging en begon zijn muzikale carrière op ventieltrombone. Maar op aandringen van zijn docent Henk Brunnekreef werd de ventieltrombone al snel ingeruild voor een schuiftrombone. Later volgde de bastrombone.

Hans was niet alleen muzikaal actief in het harmonieorkest maar in een verder verleden ook in de toenmalige Sterkapel, nu de Reggestad Muzikanten. En natuurlijk in The Apollo BigBand waar toch wel zijn grootste passie lag.

Op zijn manier was hij trouw aan onze muziekvereniging en konden we op hem rekenen bij onze uitvoeringen en concerten. Samen met echtgenote Inge nam Hans trouw deel aan verschillende muzikale uitstapjes van onze vereniging naar bijvoorbeeld Duitsland en Kiev. En niet te vergeten de reizen met de BigBand naar het Oostenrijkse Wehr en naar Thailand.

In het jaar 2021 werd bij Hans de ongeneeslijke ziekte ALS geconstateerd. Op zeker moment lukte het hem daardoor niet meer zijn muzikale bijdrage aan onze vereniging te blijven leveren. Maar Hans bleef zijn Apollo voor zover mogelijk trouw volgen. Zo was hij dit jaar nog bij het BigBand Festival aanwezig voor het optreden van The Apollo BigBand, was hij met zijn familie aanwezig in de tent voor het Schoolfeest Familiefestijn door ons harmonieorkest en werd hij met een kleine serenade door de Drum- en Showfanfare vereerd tijdens de schoolfeest-optocht op zondagmiddag. Hans genoot hier volop van.

In de ledenvergadering van 20 mei 2022 is Hans gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap van Apollo. Hans blijft in onze herinneringen als een rustige, vriendelijke man met een grote dosis humor.

Wij wensen Inge, Anouk en Remco, Rogier en Pien en alle verdere familieleden veel sterkte de komende tijd.

 

Bestuur Muziekvereniging Apollo Goor


<< Algemeen    << Nieuws