In Memoriam: Henk Hofmeijer


Op donderdag 23 februari 2023, is op de leeftijd van 84 jaar overleden

Henk Hofmeijer

Erelid van Apollo

 

 

Henk werd op 10-jarige leeftijd lid van Apollo en begon zijn muzikale carrière op piccolo. Voor dwarsfluit waren zijn vingers (nog) niet lang genoeg. Muziekles kreeg hij van ‘muziek Smitje’, een van de oprichters van onze vereniging in 1919. Later kwam er toch nog die begeerde dwarsfluit waarmee hij jarenlang in ons harmonieorkest heeft gespeeld. Ook leerde Henk piano spelen en omdat hij het pianoklavier beheerste, mocht hij tijdens concoursen de xylofoon bespelen. Eind jaren zeventig werd de fluit ingeruild voor de tenorsaxofoon. Maandag 20 februari blies hij nog met verve zijn noten mee ter voorbereiding op ons voorjaarsconcert.

Een flink aantal jaar geleden werd Henk gevraagd of hij opnieuw bij de Reggestad Muzikanten wilde komen spelen. Daar nam hij de piccolo en dwarsfluit weer ter hand. Ook voor dit onderdeel van Apollo heeft hij zich jaren ingezet.

Henk heeft zijn hele leven een passie voor muziek gehad. En voor Apollo. Hij heeft meerdere jaren deel uitgemaakt van het bestuur van onze vereniging en zich ingezet voor verschillende commissies. Zijn historische kennis over onze vereniging kwam ons bij verschillende jubileumvieringen goed van pas. Ook een goed instrumentarium en goede aandacht voor de jeugd lagen hem aan het hart. Henk was altijd betrokken, betrouwbaar maar ook kritisch in positieve zin.

Voor zijn grote inzet voor Apollo werd Henk in 2011 benoemd tot erelid van onze vereniging. In 2019 volgde het erelidmaatschap van de Reggestad Muzikanten. In datzelfde jaar was Henk maar liefst 70 jaar lid van Apollo. Als gevolg van corona moest zijn huldiging uitgesteld worden tot 2022.

We zullen Henk missen om zijn muzikale bijdrage en zijn grote historische kennis van Apollo en wij wensen zijn echtgenote Rita, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur Muziekvereniging Apollo Goor


<< Algemeen    << Nieuws