Lintje voor Wim Semmekrot


Een koninklijk lintje voor erelid, oud voorzitter, bruggenbouwer en Apolloman in hart en nieren Wim Semmekrot, is tijdens het nieuwjaarsconcert door Burgemeester Nauta geëerd en onderscheiden als lid in de orde van Oranje Nassau.

Compleet overdonderd, was Wim Semmekrot na afloop van het nieuwjaarsconcert van Apollo gistermiddag. Op het podium van de Reggehof werd hij naar voren geroepen door burgemeester Ellen Nauta, die hem tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemde.

Semmekrot kwam als 9-jarige bij Apollo waar hij achtereenvolgens trompet, althoorn en bastuba leerde spelen. Al jong trad Semmekrot toe tot het bestuur van Apollo. In 1985 werd hij voorzitter. Semmekrot speelt ook mee in de Oberkrainer-groep en De Reggestad-Muzikanten

Als bestuurder wist Semmekrot goed om te gaan met die grote diversiteit binnen Apollo en de verschillende belangen goed te behartigen. Hij staat bekend als een echte bruggenbouwer, beschreef Nauta in haar toespraak. Dat demonstreerde hij in zijn 12 jaar voorzitter maar ook in de periode daarna. Hij zorgde met verlotingen en fondswerving dat Apollo voldoende geld in kas had voor een goede jeugdopleiding en dito instrumenten.

Ook toen het eind 2004, begin 2005 bestuurlijk niet zo goed liep, zette hij samen met een aantal oud-gedienden de schouders er onder. Er werden direct een aantal jongeren bij betrokken. Na een inwerkperiode namen zij het stokje met succes over, Wim bleef nog een poos als coach aan. Nog ruim tien jaar bleef hij bestuurslid en ook daarna zette hij zich in voor de vereniging.

 


<< Nieuws