Nieuwjaarsconcert 2019


Groot muziekfeest in Goor, want Apollo is 100

Muziekminnaars in Goor kwamen zaterdagavond volop aan hun trekken. Vijfhonderd mensen genoten van een groot feest op twee podia.

Door: Henk Hondelink

Heel even waanden de bezoekers van het nieuwjaarsconcert van de muziekvereniging Apollo zich in Wenen toen het orkest en de drumfanfare de bekende Radetzkymars inzetten, traditioneel het einde van het Wener nieuwjaarsconcert. Maar de finale zaterdagavond in de sporthal De Mossendam was nog net een tikkeltje Goorser met de luidkeels meegezongen lokale hymne Goors Victorie

Dit einde van het concert betekende meteen het begin van een reeks van activiteiten waarmee Apollo dit jaar z’n 100-jarig bestaan viert. De aftrap werd een spectaculair muziekfeest waaraan de ongeveer vijfhonderd bezoekers veel plezier beleefden. Harmonieorkest, drumfanfare, jeugdorkest en de verschillende majorettegroepen wisselden in hoog tempo de programma-onderdelen af.

Bekende nummers

Het programma was een aaneenschakeling van grotendeels bekende nummers waarbij bijna alle geledingen van Apollo hun muzikale kunnen toonden. Zo toonden de majorettes aan veel meer te kunnen dan alleen maar vaardig hun baton te laten draaien. De B-groep vertederde de kijkers met een dans op muziek van The Lion King en de C-groep beleefde zijn eigen American dream in een prachtige choreografie in bijpassende kleding.

Veel waardering kreeg ook het jeugdorkest dat aantoonde dat het ook met de toekomst van Apollo wel goed zit. Een ander deel van de majorettes kwam op in poloshirts met het nieuwe logo van Apollo. Veel spektakel was er in een eigen nummer van de slagwerkgroep, die zijn nummer liet begeleiden met videobeelden van de lancering van een Apolloraket. De eenheid binnen de vereniging kreeg gestalte door het gezamenlijk spelen van enkele werken door het harmonieorkest en de drumfanfare.

Succes

De keuze voor de sporthal De Mossendam in plaats van De Reggehof bleek een schot in de roos. Door de grote ruimte was het mogelijk twee podia naast elkaar te plaatsen en konden de verschillende programma-onderdelen goed en vlot worden gedaan. Bezoekers werden overigens bij binnenkomst al in de sfeer gebracht van het eeuwfeest van Apollo. Op grote panelen werd aan de hand van talloze foto’s en krantenknipsels de historie in beeld gebracht.

Gedurende het concert konden de bezoekers ook kijken naar een video met historische beelden van het korps. Voorzitter Luc Notkamp toonde zich uiterst tevreden. „Dit is Apollo en ik ben er ontzettend trots op. En ik kan u verzekeren dat u dit jaar nog heel wat van Apollo gaat horen en zien.” Wat de jubileumactiviteiten inhouden werd verteld door spreekstalmeester Paul Schabbink. De zeven onderdelen van het  jubileum zullen ongetwijfeld zorgen voor evenveel spektakel. Muziekminnend Goor zal opnieuw massaal aanwezig zijn. Want één ding werd duidelijk: Goor sluit Apollo in de armen, ook na 100 jaar nog.

Bron: Tubantia

Video

Meer foto’s


<< Nieuws