Nieuwjaarsconcert Reggestad Muzikanten


Het is alweer de 23e keer op rij dat de Reggestad Muzikanten en de Reggetaler Spatzen haar traditionele Nieuwjaarsconcert organiseren voor het Goors publiek maar ook voor het publiek van ver uit de regio. Het nieuwjaarsconcert wordt op zondag 12 januari bij De Bebsel in Goor gegeven en begint om 11.30 uur. Om 11.00 uur gaat de deur open en de toegang is gratis. Maar kom op tijd, want vol is vol.

Na een enerverend jubileumjaar van muziekvereniging Apollo, waar de Egerländer kapel deel van uitmaakt, is het nu weer de beurt aan de Reggestad Muzikanten. Zij zijn het gehele jaar druk in de weer geweest met het vernieuwen van het repertoire van een aantal nieuwe polka’s.

Ook heeft de kapel haar gelederen uitgebreid met de komst van een nieuwe zanger, Franz Boerz. Een gelouterde naam in de Egerländer wereld in de regio. Franz heeft bij meerdere kapellen in de regio gezongen en kent de muziek als geen ander. Hij is de vertolker van de wals “Der Lumpensammler” waarvan hij zelf de Twentse tekst heeft geschreven. Hij zal voortaan het zangduo vormen met Marianne Morsink. Helaas nemen wij tijdens het concert afscheid van zangeres Jansje Matulessy, die jaren lang mede het gezicht was van de zang in de kapel.

De Oberkrainergroep “die Orginal Reggetaler Spatzen” heeft het afgelopen jaar de nieuwkomers, Björn Wedding op accordeon en Eric Scholten op gitaar ingewerkt en zal ook deze morgen zich muzikaal laten horen.

De kapel en Oberkrainergroep verheugen zich op het feit dat café/rest. De Bebsel de zaal ter beschikking stelt voor dit concert. Al jaren komen de bezoekers van heinde en ver om naar de vele enthousiasmerende marsen, harmonieuze polka’s en stemmingsvolle walsen te luisteren. Ook dit jaar hopen zij op een gevulde zaal waar het glas kan worden geheven op EIN PROSIT NEUJAHR!

 


<< Algemeen    << Nieuws