Op naar het Blaaskapellenfestival


De Reggestad Muzikanten en Die Original Reggetaler Spatzen nemen a.s. zaterdag 7 november deel aan een voor Nederland uniek blaaskapellenfestival in Steenwijk: het 1e Fest der Blasmusik.

Vanaflyer_fest_der_blasmusik_zijde_a_web.1250x0f 12.00 uur treden op 4 podia doorlopend 18 blaaskapellen uit Noord- en Oost-Nederland én Duitsland op in de bekende muziekstijlen: Mährisch, Böhmisch, Egerländer en Oberkrainer.

Het belooft een dag te worden waar blaaskapellenmuziekliefhebbers zich actief en passief kunnen laven aan hun favoriete muziek en doorlopend van podium en kapel kunnen wisselen. Een muzikaal “TREFFEN” van muzikanten en toehoorders.

Vlotte polka’s, strakke marsen en romantische walsen – vaak ondersteund door zang – zullen vele uren lang van de diverse podia klinken voor het publiek.

flyer_fest_der_blasmusik_zijde_b_web.1250x0Voor de honderden deelnemende muzikanten wordt het een leerzame dag, een dag om naar elkaar te luisteren en te genieten.

Er is geen prijs te winnen maar elk orkest kan wel rekenen op een beoordeling van een vakkundige jury.

Dit festival wordt afgesloten met een concert van het absolute toporkest in de Egerländer blaasmuziek in Nederland: Herman Engelbertinck und seine Egerländer Musikanten.

Vanaf 20.00 uur speelt dit fantastische, uit beroepsmuzikanten bestaande, orkest in de theaterzaal in De Meenthe.

 

 


<< Nieuws