Slotconcert met Somnium en De Boomhut


Apollo, Somnium en obs De Boomhut stelen show in Reggehof

Goor – Nicole ter Morsche van Somnium Music, die een succesvol bedrijf heeft in de evenementen-/educatie sector, verzorgt zowel grote shows op scholen als verbindende workshops op evenementen of congressen. Altijd met muziek als verbindende factor. In opdracht van Muziekvereniging Apollo is ze een pilot gestart om meer jonge aanwas aan te trekken voor de muziekvereniging maar ook om kinderen kennis te laten maken met muziek, ervan te genieten en wellicht hun talenten te ontdekken.  

Nicole heeft met een tomeloze, energieke inzet en enthousiasme geoefend met de kinderen van twee groepen 5 van OBS de Boomhut te Goor om ze kennis te laten maken met muziek. Maandagavond 5 juli mochten ze het geleerde tonen aan hun ouders met een heus slotconcert in de Reggehof. De ouders waren getuige van vrolijke zang, dans, djembé spelen, majorettes en twirlen met een baton. Ook Apollo’s jeugdorkest onder leiding van dirigent Vincent Pollemans en Apollo’s majorettes van Lisanne Gelen waren fantastisch. Het was een heerlijke avond en na afloop werden de kinderen getrakteerd op een ijsje uit de ijskar van Bistro d’Olde Smidse aangeboden door het bestuur van Apollo.

Pilot projecten basisscholen in Goor

In groep 5 hebben kinderen de beste leeftijd om kennis te maken met muziek. In Goor zijn Nicole ter Morsche en Lisanne Gelen in opdracht van Muziekvereniging Apollo momenteel bezig met zeven pilot projecten, waarbij alle basisscholen aan bod komen. OBS de Boomhut mocht het spits afbijten. De bedoeling is dat de hele klas meedoet, ieder op zijn eigen niveau. In de klas kunnen de kinderen een muziekinstrument kiezen waarop ze een gratis proefles mogen volgen. Dit pilot project wordt mogelijk gemaakt door Apollo en Somnium Music in samenwerking met de Cubahof (Culturele Basisvorming Hof van Twente).

Cubahof biedt dit project het komend schooljaar kostenloos aan aan de Goorse basisscholen.

Waarom Apollo?

Lid worden van Muziekvereniging Apollo biedt bepaalde voordelen voor de al dan niet startende muzikant. Je krijgt namelijk een instrument in bruikleen, gratis bladmuziek, je kunt ook aansluiten bij de majorettes en je mag meedoen aan festivals, concerten en straatoptredens. Muzieklessen kun je volgen via de muziekschool waar je eerst een gratis proefles kunt volgen. Het eerste half jaar betaal je zelfs geen contributie en na een tijdje mag je bijvoorbeeld meespelen in het Apollo Jeugdorkest. Nicole was erg enthousiast over het eerste project. Maar liefst zeven kinderen meldden zich reeds voor slagwerkles, één voor dwarsfluitles en één leerling volgt graag een les bij de majorettes. Houd jij ook van muziek? Meld je dan aan bij www.apollogoor.nl want samen muziek maken is tof!

Bron: Hofweekblad
<< Algemeen    << Nieuws