Van alles te doen tijdens de Pinksterdagen


 4 JUNI

Op Pinksterzondag 4 juni 2017 organiseren ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Jazzpodium De Tor en Rabotheater Hengelo voor de vierde keer het Big Band Festival Hengelo. Er verzorgen maar liefst 7 groepen een optreden op het Schouwburgplein.

Kom genieten van de rijke bigband-traditie van Twente.Speciaal voor het Big Band Festival wordt een uitgebreid terras klaargezet.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur Bigband Apollo
14.00 uur Fraggle Jazz Orchestra
15.00 uur Bigband Hengelo
16.00 uur Big Bang
17.00 uur Bigband Exposure
18.00 uur New Sound Jazz Machine
19.00 uur ArtEZ Bigband

De toegang is gratis


5 JUNI

 

REGGESTAD MUZIKANTEN EN DIE HATTEMER MUSIKANTEN BIJ CAMPING MONTE BELLO

De Reggestad Muzikanten, onderdeel van Muziekvereniging Apollo én Die Hattemer Musikanten laten hun gezellige muziek uit de Alpen schallen over de Markeloseberg.

Op maandag 5 juni a.s., Tweede Pinksterdag, kunt u op camping Monte Bello, Goorseweg 49 te Markelo, genieten van de Egerländer klanken van de enthousiaste Reggestad Muzikanten. Al jaren staat deze formatie, bestaande uit 21 bevlogen muzikanten inclusief zang, onder de bezielende leiding van Jos Evers en ze zijn zo langzamerhand een begrip in de regio. Jos heeft ook voor dit optreden weer een gevarieerd programma samengesteld voor het hele gezin. Naast de originele Egerländer muziek, wordt ook het populaire genre zeker niet vergeten.

‘Die Hattemer Musikanten’ is sinds reeds 5 jaren een bloeiende Egerländerkapel uit Hattem en staat onder leiding van Benny Eissens. De kapel is samengesteld naar de originele Egerländerbezetting van Ernst Mosch, “Koning van de Blaasmuziek”. Ze bestaat uit zo’n 20 leden en heeft een eigen zangduo.

Net als Apollo’s Reggestad Muzikanten brengen ook Die Hattemer Musikanten ’s werelds mooiste en bekendste polka’s, walsjes en marsen ten gehore.

Het optreden begint om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur. De toegang is gratis.

U kunt zowel de Reggestad Muzikanten als Die Hattemer Musikanten overigens ook zelf boeken voor gezellige avonden, bedrijfsfeesten, braderie of zomer- en volksfeesten. Voor meer informatie zie www.apollogoor.nl/onderdelen/reggestad-muzikanten en www.diehattemermusikanten.nl


11 JUNI

REGGESTAD MUZIKANTEN EN REGGETALER SPATZEN SPELEN IN BORNE

Lederhosen, grote bierpullen en Dirndljurken bepalen op 11 juni tijdens de koopzondag de sfeer in hartje Borne. Tijdens de ‘Tiroler Sonntag’ is het voor de bezoekers enkele uren lang alsof ze in een Oostenrijks volksfeest of bij de Oktoberfeesten in München zijn beland.

Kulturhus Borne tovert op deze zondagmiddag het Kulturhusplein om tot een heuse biergarten. Aan lange tafels, aangekleed in de typische Tiroler stijl, kunt u hier onder de klanken van diverse astoptredens genieten van een lekker (speciaal) biertje of een heerlijk kopje koffie met apfelstrudel. Daarnaast worden er diverse andere activiteiten aangeboden op het plein, zoals Oudhollandse spellen en een klimkussen. Gezelligheid alom op ons plein!

Aanvang: 12.00 uur

De entree is gratis


15 JUNI

DONATEURS EN SPONSOREN WELKOM BIJ SCHOOLFEEST- EN TAPTOEREPETITIE DRUM- EN SHOWFANFARE HECTORVELD

Voelt u het ook al? Het Goorse School- en Volksfeest komt eraan. Goor kleurt steeds meer geel van de Schoolfeestvlaggen, achter de schermen is de organisatie natuurlijk al maanden bezig met de voorbereidingen, er wordt al lang druk gewerkt aan de wagens en toebehoren voor de optochten én ook wij zijn bij Muziekvereniging Apollo volop in de Schoolfeeststemming.

Om onze trouwe donateurs en sponsoren alvast een beetje mee te laten genieten, nodigen we hen van harte uit om een kijkje te komen nemen bij de repetitie van de Drum- en Showfanfare op donderdagavond 15 juni bij SV Hector aan de Pluvierstraat in Goor.

Van 19.00 – 20.00 uur wordt hier door de Drum- en Showfanfare het repertoire van de Schoolfeestoptochten gerepeteerd. Tijdens de optochten hoort u, langs de kant van de weg, slechts een klein stukje van hun optreden. Hoe leuk is het om nu, langs de zijlijn van het Hectorveld, het totale optreden te zien en horen.

Van 20.00 – 21.30 uur wordt het programma voor de Taptoe gerepeteerd, waar de Drumfanfare op 17 juni in Borculo aan gaat deelnemen. Ook hier kunnen donateurs en sponsoren bij aanwezig zijn.

Aanmelding vooraf is niet nodig.


16 JUNI

DRUM- & SHOWFANFARE LOOPT MEE MET AVONDVIERDAAGSE RIJSSEN

In Rijssen organiseert men van 13 t/m 16 juni de jaarlijkse avondvierdaagse. Traditiegetrouw zal de Drum- en Showfanfare van Apollo op 16 juni aanwezig zijn. Na het ‘inhalen’ van de deelnemers zal Apollo’s Drum- en Showfanfare optreden in de rondgang, die de deelnemers met elkaar maken door een deel van Rijssen. We wensen alle deelnemers alvast heel veel succes bij dit leuke evenement.


17 JUNI

DRUMFANFERE DOET MEE MET DE TAPTOE IN BORCULO

Op zaterdag 17 juni 2017 vindt de 18e Taptoe in Borculo plaats, die wordt georganiseerd door Stichting voor Cultuur, Sport en Spel.

De organisatie heeft voor 2017 een prachtig programma samengesteld. Ze is zeer verheugd dat volgend jaar weer eens een militair korps komt optreden: de Fanfare van het Korps Nationale Reserve zal een prachtig optreden verzorgen. De stichting is erin geslaagd een zeer afwisselend programma aan te bieden met verder optredens van de nationale Brandweerharmonie uit Bilthoven, Oranje IJsselmuiden, de Van Limburg Stirum korpsen uit Wezep én Apollo’s Drumfanfare. De muzikanten van Apollo laten het publiek van genieten van hun prachtige show ‘The Sound of Movie’.

De aanvang is 14.30  en de Taptoe duurt tot 17.00 uur. Voorverkoop van toegangskaarten is bij Toeristische Informatie Borculo en bij Tabak en Wijn en Zo.

De locatie: Hoofdveld van Voetbalvereniging Reünie aan de Haarloseweg 13 te Borculo


18 JUNI

DONATEURS EN SPONSOREN WELKOM BIJ SCHOOLFEESTREPETITIE ORKEST IN DE STER

Ook het Harmonieorkest van Apollo is volop in de Schoolfeeststemming. Samen met zangers en andere muzikanten wordt er zondag 18 juni van 10.00 – 14.00 uur gerepeteerd voor het drie uur durende optreden in de Schoolfeesttent op zaterdagmiddag 24 juni; het SchoolfeestFamilieFestijn.

Donateurs en Sponsoren van Apollo kunnen hierbij aanwezig zijn om eens te ervaren hoe de muzikanten en zangers zich voorbereiden op het komende School- en Volksfeest en mee te genieten met de leuke sfeer die er bij het orkest is.  Men kan op elk gewenst tijdstip binnenlopen en aanmelding vooraf is niet nodig. ‘Kleintje Schoolfeest’ dus. Van harte welkom. Mocht het gewenst zijn om in de pauze een drankje te nuttigen, dan is dat voor rekening van de bezoekers zelf.

 

18 JUNI

REGGESTAD MUZIKANTEN SPELEN TIJDENS ZOMERFEESTEN HENGEVELDE


<< Nieuws