Scoren voor GOAL


The Apollo BigBand & Stichting GOAL.

4d9a106bf3bc2apollo_the_choice_of_twente_155Enkele jaren geleden is The Apollo BigBand in contact gekomen met Stichting GOAL. Een fantastisch initiatief opgezet door onder andere Paul Gelen.

Stichting GOAL staat voor; scoren voor jezelf en voor mensen met een verstandelijke beperking en heeft momenteel als werkgebied de Twentse zorgcentra.
Deze stichting organiseert het gehele jaar door activiteiten voor mensen met een geestelijke handicap. Deze worden door sponsorenergie en sponsorgelden mogelijk gemaakt. Een goed werkend concept waarbij de sponsoren door hun aanwezigheid een wezenlijke rol vervullen.

Als bigband hebben we enkele jaren geleden voor het eerst kennis mogen maken met deze zeer enthousiaste doelgroep; elk optreden is een feest!. Met alle bigbandleden hebben we daarom besloten dat ook wij graag vaker iets willen betekenen voor Stichting GOAL.

Enkele gezellige, leuke en koude optredens hebben we ondertussen al achter de rug.

scoren voor goal

The Choice of Twente

Wat een eer toen we werden gevraagd of we samen met de Travelin’Band de finalisten wilden begeleiden tijdens de live show in het Rabotheater. Met heel veel liefde en plezier hebben we in een paar weken tijd de arrangementen die waren gemaakt door Paul Rademaker en Rogier Lentelink ingestudeerd. Voor mensen met een verstandelijke beperking is muziek een belangrijk communicatiemiddel maar zij beleven er vooral veel plezier aan. Net als het publiek dat massaal afkomt op The Choice of Twente. Op zondag 3 april was het zover. De finalisten kwamen in een grote limousine voorgereden en werden onder muzikale begeleiding van onze Drum-en Showfanfare als echte sterren onthaald. Het werd een gewéldige show met alle finalisten. Ernst Daniël Smid zong de Pastorale met finaliste Jennie de Leeuw. Ook zanger Thomas Berge had veel fans in de zaal. Maja Lans, een echte Abba-fan, won met het winnende liedje Thank you for the music. Het was een geweldige show die absoluut naar meer smaakt. Een leuk compliment van Michiél van Leest na afloop van zijn optreden; “als ik vandaag win, dan zou ik graag met deze band op tournee door het land willen gaan. Dat lijkt me fantastisch”

BigBand